Tapahtumakalenteri

Lämpimästi tervetuloa mukaan:

Ajatusringin nettisivu uudistuu parhaillaan. Tervetuloa tutustumaan uusiin sivuihin kesäkuussa 2019. Ajankohtaisimmat tiedotteet ja kuulumiset löydät Ajatusringin Facebook-sivulta.

Syksyllä Ajatusrinki-ryhmä jatkuu Helsingissä Kalliossa. Toiminta  laajenee syyskuussa ryhmätoimintaan, jossa yhdistyvät taiteen tekeminen, kehotyöskentely ja filosofointi. Tutustu tulevaan kurssiin Taidemietiskely ja kohtaamisen taide Facebookissa.

Lisäksi käynnistyy ekspressiivistä eli monitaiteista taideterapiamenetelmää soveltava uusi ryhmä. Lisätietoa löydät tältä sivulta myöhemmin kesän ja alkusyksyn aikana. Voit ottaa yhteyttä sähköpostitse jos olet kiinnostunut erityisesti jostakin tietystä toimintamuodosta.

Huomioithan, että eri ikäisille avoimista tilaisuuksista saat tietoa helpoiten tilaamalla uutiskirjeen tämän sivun alaosassa olevalla lomakkeella.

Olet lämpimästi tervetullut mukaan.

 


Menneet yleisölle avoimet kurssit ja tapahtumat vuonna 2019 ja 2018

Ajatusrinki taiteen ja rakkauden äärellä Kiasmassa

Mitä rakkaus sinulle merkitsee? Mikä on oma rakkaudentilasi suhteessa yhteisölliseen rakkaudentilaan? Perjantaina 12.4. kaksi työpajaa Kiasman 5. kerroksessa.

Kello 10-14.30 välillä voi vapaasti osallistua Circles of Love -työpajaan kirjoittamalla omat ajatuksensa tilaan jätettävään ”pelimerkkiin”. Tähän työpajaan voi osallistua milloin vain ilman erillistä ilmoittautumista, ja siihen voi osallistua kaikenikäiset, myös lapset aikuisten seurassa. (You may also participate in English.) Kesto 10-20 min. Arkistoin Circles of Love -työpajan aineiston talteen mahdollista laajentamista, esilläpitoa ja jatkokäyttöä varten.

Kello 14.30 -16 Ajatusringissä keskustellaan Circles of Love -työpajan havainnoista. Keskusteluun osallistuminen ei vaadi taustatietoja filosofiasta, utelias mieli riittää! Ajatusrinkiin on toivottavaa varata paikka etukäteen

Ajatusrinkiin ilmoittautumiset Kiasman Holvi-palvelun kautta.

Ajatusringin kesto on 1,5 tuntia.

Ajatusrinki järjestetään osana Performing Love -tapahtumaa.

 

Keväällä 2019 viikottaiset aikuisten Ajatusringit kokoontuivat keskiviikkoisin tammi-helmikuussa ja tiistaisin maaliskuussa Opistotalolla Helsingissä. Ryhmä jatkuu syyskuussa 2019. Tervetuloa mukaan uudet ja vanhat osallistujat.

Ilmoittautuminen tapahtuu Ilmonetissä syksyn alussa.

HELSINKI -syksy 2018

Ajatusrinki pysähtyy ihmetyksen äärelle Helsingin työväenopistolla.
Milloin: Syyskuussa kahtena lauantaina 8.9 ja 15.9 kello 13:00-16:00.
Kenelle: Kurssi sopii pohdiskelusta nauttiville ihmisille.
Missä: Tapaamme Kalliossa Opistotalolla. Tervetuloa!
Miksi: Koska uudet ihmiset ja ajatukset ovat mielenkiintoisia. Koska syksyllä on hauskaa aloittaa uusi harrastus (tai vakiosallistujille jatkaa vanhaa.) Koska omia uskomuksia uudelleenrakentamalla voi lisätä hyvinvointia. Koska Ajatusringissä esitetty taide tuottaa elämyksiä. Koska kasvokkain kohtaaminen mahdollistaa yhteyden ja jotakin erityisen kaunista. Mitä muita syitä sinä keksit? Jos viikonloppukurssi ei sovi juuri nyt sinulle – niin kenelle Ajatusrinki voisi mielestäsi sopia? Vinkkaa kaverille kanssa.

HELSINKIViikoittain kokoontuva Ajatusrinki-ryhmä jatkuu Kalliossa Helsingin työväenopistolla.
Tapaamiset viitenä peräkkäisenä keskiviikkona 21.3-18.4.2018 kello 18:30-20:00.

Ajatusrinki nykytaiteen museo Kiasmassa opiskelijapäivänä
20.4.2018 keskiviikkona kello 18:15-19:45
Lue lisätietoa Kiasman sivulla. Kiasman sivulle pääset tästä
(Opiskelijoille ilmainen, muille museon pääsymaksu)

LAHTI lauantaina 19.5:
Lahden taidemuseossa tutustutaan Hymyilevä kuolema -nimiseen näyttelyyn ja keskustellaan teosten herättämien tunnelmien ja teemojen pohjalta kello: 12.00-14.00, osoitteessa Vesijärvenkatu 11. Tilaisuuteen voi osallistua museon pääsymaksulla tai museokortilla.

Taidelähtöinen filosofointi on suunnattu aikuisille, mutta yli 12-vuotiaat voivat osallistua oman aikuisen seurassa. Olet tervetullut mukaan, vaikka et olisi aiemmin perehtynyt taiteeseen tai filosofiaan.

Näyttelyyn liittyvän blogitekstin voit lukea tästä.

MENNEET YHTEISTYÖPROJEKTIT keväällä 2018:

HELSINKI – Ajatusrinki-työpaja osana Hullu nuoruus 2.0 -tapahtumaa 16. helmikuuta
Hullu nuoruus – tapahtumasta 15-16.2.2018 vastaa Space! Tilaa nuorten ehkäisevään mielenterveystyöhön -projekti / Finfami ry. Tapahtuma toteutetaan Kulttuuriareena Gloriassa.

LAPSET:

LAHTI – Tammi-helmikuu 2018. 3-5 vuotiaiden lasten ryhmä yhteistyössä Pesäpuu ry:n ja Päijät-Hämeen sosiaalitoimen kanssa. Ryhmään pääsee kutsusta.

Ajankohtaisista tapahtumista saat tietoa tilaamalla uutiskirjeen ja tykkäämällä Ajatusringin Facebook-sivusta

Tilaa uutiskirje alla olevalla lomakkeella ja saat tietää tulevista tapahtumista  helposti