Lasten Ajatusrinki

Aikuisten ja senioreiden ohella Ajatusrinkitoimintaa on tarjolla myös lapsille. Lisätietoa aiheesta alla. (Ajatusringin taustalla vaikuttavasta P4C-menetelmästä laajemmin saat tietoa sivulta Tietoa menetelmästä )

Lasten Ajatusrinki lyhyesti:

Lasten filosofiatoiminta perustuu Filosofiaa lapsille -menetelmään (P4C, Philosophy for/With Children), johon olen perehtynyt Lontoossa SAPERE -yhdistyksen koulutuksessa. Tavoitteena on tukea lasten ajattelu- ja ilmaisutaitojen kehittymistä. Kuten kaikessa Ajatusrinki-toiminnassa, tapahtumien ja tapaamisten merkittävä tavoite on myös toisten kuuntelemiseen, arvostamiseen ja aitoon kohtaamiseen kannustavan ilmapiirin synnyttäminen erilaisten osallistujien välille. Tapahtumissa mm. pohdiskellaan, tarinoidaan, liikutaan ja tehdään taidetta.

Ajatusrinki-Aikuinen-lapsi-aurinko-webTransparentLasten ja aikuisten yhteiset Ajatusringit

Järjestän toisinaan lasten ja aikuisten yhteisiä filosofointituokioita ja -kursseja. Lasten ja aikuisten Ajatusringeissä:

  • pysähdytään ihmettelyn äärelle
  • tutustutaan omaan ja lapsen ajatteluun syvemmin
  • tarinoidaan, leikitään ja taiteillaan.

Lasten-ja-aikuisten-ajatusrinki-filosofiakahvila-paperikirppu

 

Filosofointipuuhaa kotiin

LATAA tästä Paperikirppu-pohja-A4 (pdf) ja Ajatusrinki-paperikirppu-ohje (pdf)

VIERAILUT JA TAPAHTUMASUUNNITTELU:

Ajatusrinki järjestää vierailuja esimerkiksi taidemuseoiden näyttelyiden yhteyteen, kouluihin ja päiväkoteihin tilauksesta.
Lisätietoja voit kysellä ottamalla yhteyttä.

TULOSSA opas lasten ja yhteisöjen filosofointiin:

Työskentelen yhdessä muiden Filosofiaa lapsille -menetelmän parissa toimivien henkilöiden kanssa käytännönläheisen filosofointioppaan laatimiseksi. Oppaan toteutuksesta vastaa Filo – Filosofiaa lapsille, nuorille ja yhteisöille ry.

Lastensuojelun piirissä olevien lasten osallisuuden vahvistaminen Suomessa

Vuonna 2017-2018 toteutan ja kehitän Ajatusrinki – taidelähtöistä filosofointia osana 3-5 -vuotiaiden lasten osallisuuden vahvistamiseen tähtäävää hanketta yhdessä Pesäpuu ry:n ja Päijät-Hämeen hyvinvointikuntayhtymän kanssa. Hanketta ja filosofoinnin hyötyjä tulee arvioimaan ulkopuolinen tutkija.